Fjärrhantering av datorskydd

Om din dator har Kaspersky installerat och är ansluten till My Kaspersky kan du fjärrstyra skyddet av datorn.

Om du vill fjärrhantera datorskyddet, loggar du in på ditt My Kaspersky-konto och går till avsnittet Enheter.

I avsnittet Enheter kan du:

Om en genomsökning av datorn startas från My Kaspersky, åtgärdar Kaspersky objekt som upptäcks automatiskt, utan din medverkan. Vid upptäckt av ett virus eller annat hot, försöker Kaspersky-programmet utföra desinfektion utan att starta om datorn. Om desinfektion utan omstart av datorn inte är möjligt, visar listan över datorsäkerhetsproblem på My Kaspersky ett meddelande om att datorn måste startas om för att utföra desinfektion.

Om listan över identifierade objekt på My Kaspersky innehåller mer än 10 artiklar, är de grupperade. I sådana fall kan de identifierade objekten endast behandlas via My Kaspersky tillsammans, utan möjlighet att undersöka varje objekt separat. Om du vill visa separata objekt i det här fallet, rekommenderas du att använda gränssnittet för programmet installerat på datorn.

Gå vidare till fjärrhantering av datorskydd

För att gå vidare till fjärrstyrning av datorskydd:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Profil.
  3. I blocket Logga in på My Kaspersky, klicka på knappen Logga in.
  4. I fönstret som öppnas utför du en av följande åtgärder:
    • Om du har ett konto anger du din e-postadress och ditt lösenord och ansluter till My Kaspersky.
    • Om du inte har ett konto anger du din e-postadress i textrutan och klickar på Skapa. Ett meddelande med en länk för skapande av lösenord skickas till den angivna e-postadressen.

Efter lyckad anslutning visar avsnittet Profil information om din anslutning kontot. Nu kan du fjärrhantera skyddet av den här datorn via ditt My Kaspersky-konto.

Om du vill veta mer om fjärrhantering av enheters skydd, se My Kaspersky-hjälp.